kalau awak suka blog ni , awak like la .. :)

Tuesday, 19 February 2013

tutorial letak lagu dalam blog :)


hye semua assalamualaikum ^^
hari nie ain nak buat tutorial macam mana nak masukkan lagu melalui SCM Music Player :)
memandangkan ramai yang tanya macam mana , so tak kan cerita satu per satu kann ? so ain buat tutorial yang nie , harap korang faham okayy !

sooo lets startt !
Firstly , korang pergi ke SCM MUSIC PLAYER.Dah pergi kan ? Alalala , pandai sangat. Bagus. Kemudian , keluar benda kat bawah ni :




Okey , ini kat Choose Skin. Korang pilihlah warna yang korang suka. Hitam , biru , pink , atau lain-lain.Jangan tekan DONE lagi ! Sebelah Choose Skin tu, ada Edit Playlist.Klik.Keluar macam ni :



Warna biru tu , korang tulis la Tajuk Lagu dan warna merah tu, korang tulis URL lagu tu. Url boleh didapatkan di Youtube.comCara pengambilan URL adalah seperti berikut :



Copy URL tu , and paste kan di kotak dekat Edit Playlist tu. (Rujuk pada gambar sebelum-nya)Kemudian , klik pada Configure Settings kat sebelah Edit Playlist tu :


Korang adjust ikut suka dan tekan DONE !
Lepas tu , korang akan jumpa :


Korang copy semua tu.Pergi dekat Dashboard -> Design -> HTML/JavaScript.Paste dan Save.




OKAYYY ? FAHAAM ? any question ? post dekat kotak comment di bawah nie atau mention dekat twitter ----> https://twitter.com/aienzieha



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Aien ! Like Kalau Suka ! ♥

No comments:

Post a Comment