kalau awak suka blog ni , awak like la .. :)

Sunday, 21 July 2013

bahagiamu deritaku


Hye Assalamualaikum readers , stalkers and ape2 lahhh yang sewaktu dengannya . haha
so how ? puasa korang ? ada tinggal tak setakat nie ?
and hope korang dalam keadaan sihat2 je kayy . nak raya kan ? kene lah jaga kesihatan okayy .

♪  Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahgia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu  


back to the topic ...........
bahagiamu deritaku? haa , pernah dengar lagu hafiz AF kan ?
alaa , hafiz awan nano tuuu . haa lagu die lah nie . 
best kan kan kan :')
best sebab apa ? sebab lirik die sama macam life kite right ?
heee , be strong babe ~
 walauapun die bahagia , tak semestinya kebahagiaan si die tu selamanya kan ?
dan adakah kebahagiaan die tu ikhlas ? atau sengaja nak menyakiti hati kita ?
wallahualaammmmm ......
hanya ALLAH sahaja yang berhak mengetahui .
yang kita ni , janganlah sedh sangat sampai mata lebam xD ehemmm .
move onnn ~ i know it's easy to say but hard to do . but you must try it !
sampai bila awak nak macam nie ? sampai bila nak derita ? sampai bila nak lebamkan mata ? sampai bila nak tunggu ?
perjalanan kita masih jauhh . bercinta tu biar pilihan yang akhir-akhir . study first right .
hmmm , jangan risau . Kebahagiaan akan milik kita jugak suatu hari nanti :')




♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Aien ! Like Kalau Suka ! ♥

Wednesday, 10 July 2013

Ramadhan ~




Hye , Assalamualaikum pembaca-pembaca sekalian :3 winduu tak ? hahaha .
 hm , Malam ni bermulalah bulan baru iaitu bulan Ramadhan kan ? Bulan yang membawa seribu rahmat kepada umat Nabi Muhamad s.a.w. Alhamdulillah, syukur kita masih lagi diberi peluang untuk berada di bulan yang mulia ini.
Hari ini juga macam-macam ragam boleh dilihat. Ada yang berazam nak makan puas-puas sebabnya esok dah puasa. Nak sambut puasa katakan tak kurang jugak yang dah bersedia nak sambut raya hehe. Tak ada salahnya kan. Bersiap sedia lebih awal. dah puasa nanti susah nak keluar..penat, letih macam-macam :)
Apapun terserah pada diri sendiri juga kan. Hmmm..malam ni dah mula solat terawih. Walaupun ianya sunat , kite tetap kene tunaikan kay ? harapnya tahun ini dapatlah solat terawih dengan sepenuhnya . Solat-solat juga, niat jangan lupa. kan terlupa niat puasa pula. Ok, jom sesama kita niat yee :*
                                               
                                   

Aien minta halalkan semuanya ya. Semoga ibadat yang dikerjakan mendapat keberkatan dari-Nya nak-nak di bulan Ramadhan nanti ^^v. Inshaa Allah.


♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Aien ! Like Kalau Suka ! ♥

Thursday, 16 May 2013

im backkk


hye semua assalamualaikum :)
dah lama kan kita tak berkongsi cerita ?
maaf semua , aien buzy sikit . hm rasenye bukan sikit tapi banyak :3
hehe , maklumlah calon2 SPM kann ?
lagipon sekarang banyak sangat masalah :')
bila dah lama tak berblog rasa macam hmm janggal pulak . walaupun banyak gila nak story -.-
hehe , so how life korang ? okay ? atau still sama ?
hmm aien rasa tak mungkin sama kann , mesti lah korang dah ada perubahan kann :')
hope berubah kearah kebaikan lah ye kawan2 , jangan songsang dah lahh .

hari ahad hari tu (12/05/2013) 
hari ibu kann ? korang bagi hadiah tak ? haaa haaa .
tak kan beli hadiah untuk yang teristimewa sampai ratus2 boleh tapi bagi ibu sendiri sesen pon tak mampu kann .
yang tak mampu tu aien faham , sekadar korang hormat , dengar , doakan ibu korang pon alhamdulillah lah ye .


Setiap insan yang hidup di muka bumi pasti mempunyai ibu. Ibu adalah insan yang mengandungkan kita dan melahirkan serta membesarkan kita menjadi insan sempurna.
ibu kita menyusukan kita pula dengan penuh kasih sayang, membesarkan, mendodoikan dan menjaga anak-anak dengan sepenuh jiwa raga.Keseluruhan hidup insan akan sentiasa melibatkan ibunya. Tidak pernah putus belas kasih, sayang dan sumbangan ibu kepada anaknya sejak sebelum lahir sehingga mencecah usia insan itu pada hari ini.





♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Aien ! Like Kalau Suka ! ♥

Tuesday, 19 February 2013

tutorial letak lagu dalam blog :)


hye semua assalamualaikum ^^
hari nie ain nak buat tutorial macam mana nak masukkan lagu melalui SCM Music Player :)
memandangkan ramai yang tanya macam mana , so tak kan cerita satu per satu kann ? so ain buat tutorial yang nie , harap korang faham okayy !

sooo lets startt !
Firstly , korang pergi ke SCM MUSIC PLAYER.Dah pergi kan ? Alalala , pandai sangat. Bagus. Kemudian , keluar benda kat bawah ni :




Okey , ini kat Choose Skin. Korang pilihlah warna yang korang suka. Hitam , biru , pink , atau lain-lain.Jangan tekan DONE lagi ! Sebelah Choose Skin tu, ada Edit Playlist.Klik.Keluar macam ni :



Warna biru tu , korang tulis la Tajuk Lagu dan warna merah tu, korang tulis URL lagu tu. Url boleh didapatkan di Youtube.comCara pengambilan URL adalah seperti berikut :



Copy URL tu , and paste kan di kotak dekat Edit Playlist tu. (Rujuk pada gambar sebelum-nya)Kemudian , klik pada Configure Settings kat sebelah Edit Playlist tu :


Korang adjust ikut suka dan tekan DONE !
Lepas tu , korang akan jumpa :


Korang copy semua tu.Pergi dekat Dashboard -> Design -> HTML/JavaScript.Paste dan Save.




OKAYYY ? FAHAAM ? any question ? post dekat kotak comment di bawah nie atau mention dekat twitter ----> https://twitter.com/aienzieha



♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Aien ! Like Kalau Suka ! ♥

Tuesday, 29 January 2013

MOVE ON or NO :')

hello ! assalamualaikum ;)

hmm , Move ON ?
 sebuah ungkapan yang boleh sering kita ungkapkan kepada diri kita sendiri untuk berdiri , melangkah dan untuk terima kenyataan . 
Terutama apabila kisah cinta yang berakhir dengan "Sad Ending"

Kadang2 yang buat kita nak susah move on ialah :

1. Kita selalu stalk die kann ? tak kira lah die dah berpunya atau tak , kite tetap degil ! sedangkan kite tau yang kalau kite stalk je mesti kadang2 buat diri kite sendiri sakit hati :'/
2. then , Teringat time kite keluar same2 dengan dia .
3. tempat2 yang selalu kite spend time bersama si dia  :3
  3. Dan mungkin jugak kadang2 kite dengar lagu nie je , teringat die . lagu tu je ade kaitan dengan die jugak . hmm teramat susah kann ?
 4. lastly , yang paling perempuan susah nak Move on ialahh kite selalu baca text lama2 dengan die kann ? tu lagi lahh buat , macam nak hmmm bunuh diri jee -.-

TAPI TAPI TAPIIIII !
please remember ladies ladies ;)
  cinta akan datang dengan cepat atau lambat je dan kita selalu menunggu seseorang yang tidak pasti akan jadi hak milik kita tapi kita tetap menunggu sehingga hatinya terbuka tak pun kita boleh 'move on' tapi bagi sesetengah orang perkataan 'move on' terlalu sukar , yee teramat sukar .

Awak awak sekalian :')
 tapi adakah kita sanggup nak tinggalkan seseorang yang kita lebih sayang ?
 ataupun kita lebih sanggup menunggu orang itu sedangkan orang itu banyak menyakitkan hati kita ?? 
Hmm , kecuali  kita akan pergi sekiranya cinta kita tidak pernah dihargai mcm bas.. 

Yupppp ! Cinta ini memang ibarat menunggu bas , tapi kita mesti menunggu seseorang dengan penuh kesabaran kann ? takkan nak tergopoh-gopoh ? nanti menyesal tak sudah macam mana ? cuba fikir-fikir kann :')




♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Aien ! Like Kalau Suka ! ♥

Thursday, 3 January 2013

new of 2013 !


heyyooo ! assalamualaikum ;)
eh eh , masih tak terlambat lagy kan nak cakap HAPPY NEW YEAR and WELCOME BACK TO SCHOOL xD haha
soryy wish lambat :/ sebab semenjak dua menjak nie buzy gilaa .
buzy dengan nak uruskan hal sek lahh , dgn urusan hospital lahh :'/ hmm

sekejap je dah 2013 kann :')
soo , azam baru ? apa diaa ?
hmm , ain sendiri pon tak tau azam baru apa dia , sebab memang belom ready nak tahun baru nie . hehe
tapi tapii tapii kann yang paling penting ! tahun baru nie , ain nak jadi anak yang solehah and nak study betol2 . SPM woii tahun nie ! 
kisah dulu ? mari kita lupakan beramai2 :') haha
chopppp ! tapi kalau ain lah kann , tak boleh lupakan sebenarnya :'/ tak tau kenapa .
masih teringat kenangan dulu2 dengan dia , gelak tawa dengan die :'( hm hmm
allah je lah tau , betapa seksanya nak menahan perasaan rindu nie .

ain dah try lupakan ady tapi kann , makin ain nak berjaya lupakan . makin tu lahh semua orang sebok tanya pasal ady lahh , apa lahh --' lepastu , pergy mane2 je semua nya ada kaitan dengan awak ady :'/ nie yang buat makin rindu gila lahhhh :') berrr , memang menguji kesabaran betol .

ntah2 ain terseksa dekat sini , dia tengah happy kat sana and dah lupakan ain :'/ hmm nie yang rasa macam sad life gilaaa ! tapi , apa2 ponn . ain kene kuat ! kalau tak kuat macam mane nak teruskan hidup kan ? lagy2 calon SPM kan tahun niee -___- hmm, memang tambah stress lah agaknyee .

 




♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Aien ! Like Kalau Suka ! ♥