kalau awak suka blog ni , awak like la .. :)

Thursday, 20 September 2012

semua akan pergi ~

Korang mesti takut kan tengok title nie ,
Setiap yang hidup akan mati
begitu juga aku
sebenarnya secara official nye
aku mengaku di sini
AKU TAKUT !
Takut akan mati ..
Sebab nya
 - Aku xsanggup tinggalkan orang yang aku sayang
, macam mana mereka nanti tanpa aku . rindu kah mereka pada aku . siapakah mahu menolong mereka jika tiada ku .. siapa kah insan ini , sudah tentu paling utama ibu bapa ku , adik-adik ku , serta kekasihku dan juga sahabat ku .Tidak ku sanggup melihat mereka meratapi pemergianku .Tapi aku tiada alasan untuk tidak berbuat begitu kerna mati itu adalah pasti
- Aku  mengaku juga aku masih lagi mengabaikan perkara wajib dari Allah S,W.T iaitu Tuhan ku dan bagaimana dengan seksaan yang akan ku terima nanti . Adakah ianya sakit . Sudah tentu , kerna smuanya tertulis di dalam kitab agamaku . Sesuungguhnya aku manusia yang lalai akan perintah Islamku serta mengetepikan ajakan Rasulullah untuk menunaikan kewajipan . Mohon ampun dosa ku Ya Allah Yang Maha Mengampuni..

Sesungguhnya nyawa ku ini di atas tuhan untuk menentukan berapa lama hayatnya
Post ini bukanlah untuk menakutkan sesiapa . Tapi pada diri ku inilah kehidupan . 
Yang Hidup Pasti Mati

* Ya Tuhan ku , kau bukalah pintu taubat kepada ku agar aku lurus ke jalan mu Ya Allah . Ampunkalah dosaku serta dosa ibu bapa ku . Lindungi lah mereka sekiranya aku pergi dulu sebelum mereka . Panjangkanlah umur ku serta limpahkan lah rezeki kepada ku serta keluarga ku dan sahabat sahabat ku . aminn




♥ Terima Kasih Kerana Sudi Membaca Entry Aien ! Like Kalau Suka ! ♥

No comments:

Post a Comment